herfst

Het is weer herfst, de tijd van het jaar dat de dagen weer donkerder worden, het weer totaal niet te voorspellen is en de mensen toch al snel een stuk minder gezellig zijn dan de rest van het jaar. Waarom reageren wij als mensen altijd zo heftig op ieder seizoen?

mushroom-autum

Is het je wel eens op gevallen ieder seizoen veranderen mensen. Ik persoonlijk hou enorm van de lente en de zomer, niet alleen door het mooie weer en de bloemetjes overal, maar vooral omdat de mensen dan altijd echt heel gezellig zijn. Het lijkt wel als of iedereen dan ineens bij elkaar mag horen.

Maar dan als het herfst begint te worden en de eerste herfst bui weer is geweest is iedereen weer op zichzelf, mensen blijven meer binnen en als ze naar buiten moeten voel je gewoon die gedwongen energie en zie je die ‘het moet maar’ uit drukking op hun gezicht. Ik heb dat nooit helemaal begrepen. Ieder seizoen heeft zo zijn eigen mooie dingen en de slechte dingen in het seizoen zijn voor mij geen reden om maar meteen binnen te blijven.

autumn-forest

Ik moet wel eerlijk toegeven ik heb er wel altijd moeite mee dat het in de herfst en winter altijd maar donker is. Ik ga dus ook zeker niet ontkennen dat ik zo af en toe een beetje last heb van een depressie. Maar dit is geen reden om toe te geven aan de negatieve flow. Zo door de jaren heen heb ik mezelf aan geleerd om gewoon door te zetten en te zoeken naar het positieve, al maakt die negatieve sluier het soms heel moeilijk om die te vinden. Alleen binnen blijven en jezelf afsluiten van de wereld gaat niet helpen om het positieve te vinden.

Wij als mensen hebben nou eenmaal frisse lucht nodig. de hele dag binnen zitten gaat hier niet bij helpen. Nou snap ik heel goed dat de meeste van ons binnen werken en als je dan klaar bent stap je in je auto en rij je naar huis om daar nog meer binnen te zitten. In de zomer en de lente zie je nog wel eens mensen een rondje lopen in hun pauze maar als het dan kouder word buiten of het gaat regenen zijn die mensen nergens meer te bekennen. Als of dan frisse lucht ineens niet meer belangrijk is? Trek gewoon lekker die dikke jas aan neem je paraplu mee en geniet even van de frisse lucht, het is zo goed voor je.

Ik zelf was ook altijd zo hoor, de enige reden waarom ik naar buiten ging als het koud was buiten was eigenlijk alleen maar om te roken. Dit telt natuurlijk niet mee als frisse lucht. Maar sinds dat ik me ben gaan verdiepen in fotografie ben ik me gaan beseffen hoe lekker het is om buiten te zijn, al is het maar voor een half uurtje. En eerlijk is eerlijk ik had altijd een hekel aan regen maar de regen is eigenlijk wel heel mooi en vooral als de herfst blaadjes op de grond liggen ruikt het heerlijk buiten als het regent. En het geluid van de regendruppeltjes is heel rust gevend.

art-together

Kan je nou echt geen reden vinden waarom je naar buiten zou moeten, wat ik ook heel goed begrijp want het is echt heerlijk om gewoon op de bank te blijven zitten met een warm kopje thee, waarom breng je dan de herfst niet naar binnen? In het bos vind je echt hele leuke dingen om je huis wat meer aan te passen aan het seizoen. En als je dan terug komt van het bos is dat kopje thee veel lekkerder omdat je dan echt even op moet warmen.

Nou hebben we nog niet echt herfst gehad want we hebben een heerlijke na zomer gehad, dus echt iets te klagen hebben we niet maar mocht het dan toch zo ver zijn dat de echte herfst er aan komt. Laat het je niet mee sleuren in de donkere dagen maar geniet van de mysteries die het met zich mee brengt. Herfst is in mijn ogen niet de tijd van negativiteit maar van creativiteit. Maak er gebruik van, geniet er van, je hoeft echt niet constant naar buiten want vooral in de herfst is binnen ook genoeg te doen. Alleen zijn we allemaal al snel geneigd om binnen onze telefoon/tablet/pc/tv te gebruiken waardoor we vergeten om onze brein te activeren. Nou is voor veel mensen alle technologie een goede manier om te ontspannen en daar is ook zeker niks mis mee maar door dit dagenlang te blijven doen worden wij en ons brein wel vreselijk lui en raken we onze creativiteit kwijt en hoe zonde is dat.

Ga mee in het onvoorspelbare van de herfst maar vergeet vooral niet om goed voor jezelf te zorgen want het onvoorspelbare van de herfst maakt helaas veel mensen ziek.  De donkere dagen zijn hele mooie dagen en wij moeten allemaal niet vergeten hiervan te genieten.

mushroom

Advertenties

Een gedachte over “herfst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.