De kunst van dromen

Ik ben altijd gefascineerd geweest van dromen. Het verteld zo veel over je innerlijke ik en het gene wat het echt wilt of juist echt niet wilt. De manier waarop een droom zichzelf laat zien aan jou is alleen vaak ingewikkeld het zegt nooit precies wat het bedoeld en het betekent, dat is altijd aan jou om dat uit te vinden en dat is vaak nog best lastig.

stilleplas-maarssen-dromerig

Wat zou het fijn zijn af en toe als een droom je gewoon precies verteld wat het bedoeld en wat het van jou verwacht wat je doet. Maar dat doet het bijna nooit. Het is nog altijd aan jou om dat uit te zoeken en er sowieso al in te geloven dat er een bedoeling achter zit want ik weet heus wel dat vele dat niet geloven.

Nou snap ik heel goed dat vele dat niet geloven ik geloofde ook nooit zo dat dromen een reden hadden. Maar zo langzaam aan zie ik steeds meer dat mijn dromen toch wel iets toevoegen aan de realiteit. Al is het maar om dingen te verwerken of je aan het denken te zetten. Ik dacht altijd als een dromen echt een doel heeft waarom vergeten we het dan vaak als we wakker worden. Maar toen besefte ik nog niet dat mijn onderbewuste hier toch heel veel mee kan en dat op het moment dat je het toe laat dat de belangrijke dingen van die dromen wel weer een beetje terug komen.

stilleplas-bankje

En vergeten we niet vaak dat dromen overdag ook nog wel eens terug komen, we moeten onszelf alleen de rust en tijd gunnen om het te laten gebeuren. Want ook dagdromen is heel belangrijk. Ik zie dagdromen altijd een beetje als je onderbewuste dromen opnieuw doen alleen dan heb je bij dagdromen je bewustzijn die er een logies verhaal van probeert te maken. Sommige doen dit door te mediteren maar er zijn zoveel andere manieren voor, bij sommige mensen gebeurt het zelfs vanzelf zoals bij mij. Meestal als ik alleen ben of onderweg ben dan ineens krijg ik de meest rare dingen in me hoofd waar ik normaal nooit zomaar aan zou denken maar door dat ik geloof dat er een reden achter zit probeer ik mezelf de tijd te geven om er een logisch verhaal van te maken.

En ik moet eerlijk bekennen door dit te doen ben ik veel verder gekomen in me leven dan dat ik daarvoor was. Nu als ik het eventjes niet meer weet dan denk ik even terug aan die dromen en dan is er toch vaak een oplossing uit te halen. Vaak schrijf ik ze ook even op zodat ik het na kan lezen en even rustig kan puzzelen wat het verhaal er achter is.

stilleplas-maarssen

Maar het is ook heerlijk om een droom gewoon even te beleven, even weg te zijn uit de realiteit. Want dat is natuurlijk ook niet altijd wat je er van hoopt dat het is. Dan is het heerlijk om even te genieten van je eigen wereldje. Het zo mooi te maken als je zelf wilt en je eigen veilige plekje te maken waar jij je terug kan trekken waar op de wereld je ook bent. Daar waar je alleen de mensen of dieren bij je hebt die jij wilt, waar jij kan doen en laten wat jij wilt. Je hoeft je niet te verantwoorden aan iemand want het is jou wereld jij mag daar zijn wie en/of wat jij wilt zijn. Iets wat hier in de echte wereld nog wel eens heel lastig kan zijn. hier word je niet altijd geaccepteerd zoals je bent en dan is het voor ons mensen een hele normale reactie om je anders voor te doen dan hoe je echt bent ook als dat eigenlijk helemaal niet nodig is. Maar het is voor ons mensen nou eenmaal belangrijk om door bepaalde mensen geaccepteerd te worden en wij hebben nou eenmaal sommige plichten die we niet willen doen.

Ik maak me ook wel eens zorgen over de mensen die geen dromen hebben, Misschien is het niet nodig om me daar zorgen over te maken maar ik doe het toch. Ik geloof echt dat dromen heel goed is voor de mens. Vooral voor de mensen die medicijnen of drugs gebruiken om hun gevoelens te onderdrukken. Meestal hebben zo daardoor ook geen dromen meer en als je al je gevoelens altijd maar weg stopt word het dan op lange termijn niet alleen maar veel erger? Ik weet best dat het heel moeilijk is om gevoelens bij het probleem aan te pakken maar ik geloof wel dat het de beste manier is. en in therapie gaan is een hele goede stap maar in therapie gaan terwijl je medicijnen en/of drugs gebruikt om je gevoelens weg te stoppen lijkt mij geen goede combinatie. Het lijkt mij dat je dan alleen bezig bent het te verwerken in je bewust zijn maar als je dan denkt dat het beter gaat en je laat je onderbewustzijn weer toe komt het dan niet allemaal meteen weer terug?

Laat de mensen lekker dromen ik geloof echt dat het heel goed is voor de mensen.

stilleplas-maarssen-brug

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.