Fotograferen met de nikon D3400

Sinds kort ben ik begonnen met fotograferen en hiervoor heb ik de camera Nikon D3400 uitgekozen. Hier had ik meerdere redenen voor en heb ik tot op de dag van vandaag geen seconde spijt van. Waarom dit is? Dat zal ik je vertellen.

zwaan

Ten eerste heb ik gekozen voor de nikon D3400  omdat hij niet meteen belachelijk duur is en nog steeds een hele goede kwaliteit levert. Daarbij komt ook nog eens dat hij erg veel opties heeft die heel simpel te begrijpen zijn ook voor een beginner zoals ik.

Nou ga ik niet ontkennen dat ik in eerste instantie echt geen idee had wat alles betekende. Maar daar heeft deze camera een hele mooie optie voor: de guide stand. Persoonlijk kan ik zeggen dat dit mij heel erg heeft geholpen in het begin om de camera te snappen en nog steeds schaam ik me er niet voor als ik hem even op guide zet als ik iets zelf niet weet. Het is heel fijn dat je gewoon de situatie of de soort foto aan geeft en daar gaat de camera dan mee werken. Het is niet zo dat je over alles een hele duidelijk uitleg krijgt maar het is wel heel fijn als je ziet hoe het werkt en ziet welke instellingen je camera kiest voor een situatie. Het idee is een beetje van de automatische stand van de camera alleen nu weet je camera van te voren de situatie waardoor het minder fouten maakt.

koe

Wat ik ook heel fijn vind aan de nikon D3400  is dat hij niet helemaal vol staat met tekentjes waarvan je echt op moet zoeken wat het bedoelt.  Als er al een tekentje staat staat er ook bij wat dat tekentje betekent en als het dan nog niet duidelijk is kan je bij alles op het vraagteken drukken en dan legt het je als nog even uit waar dat tekentje voor bedoelt is. Dus niks hoeft onduidelijk te zijn.

Ik ben zelf totaal niet technisch aan gelegd en duurt altijd heel lang voordat ik zoiets door heb, maar deze camera maakt alles zo duidelijk dat ik zelf een heel eind ben gekomen door gewoon uit te proberen. Ik wist in ieder geval na een week hoe alles werkte en dat is voor mijn doen best snel. Een goede foto maken duurde helaas wat langer dat probeer ik nog steeds onder de knie te krijgen maar dat ligt niet aan de camera dat komt echt omdat ik nog niet helemaal weet welke instelling ik wanneer moet gebruiken.

frog-eating

Wel heb ik onder tussen de stap gemaakt om een nieuwe lens te kopen, want ook dat vind ik wel heel leuk dat je bij deze camera nieuwe dingen kan blijven kopen. Zo heb ik nu bijvoorbeeld een telelens bij gekocht zodat ik niet altijd dicht op het object hoef te staan maar toch het dichtbij gevoel kan creëren op de foto. Zeker een aanrader omdat je toch wat meer mogelijkheden hebt. Ik heb alleen een telelens tot 200 mm en ik raad toch wel aan om dan voor een 300 mm te gaan omdat je al snel merkt dat die 200 mm erg beperkt is.

Nou kreeg ik laatst de tip dat een tussenring een hele goede oplossing is om als nog dichterbij een object te komen en een een goede oplossing is voor macro foto’s zonder een hele dure macrolens te kopen. Ik heb dit zelf nog niet uit geprobeerd maar dat ga ik zeker wel doen want ik heb het resultaat gezien en dat is echt prachtig.

Ook heb ik een polaroid filter bij gekocht. Dit voornamelijk omdat ik hierdoor een beetje met de zon kan spelen op me foto’s zonder dat je een grote vlek op je foto te zien krijgt wat dan de zon moet voor stellen. En met het water kan spelen, zo kan je zowel door het water heen kijken als de weerspiegeling er mooi op zetten. Hou alleen bij deze filter er wel rekening mee dat je foto’s iets donkerder uit kunnen vallen als normaal, dus je moet wel je instellingen iets aanpassen en niet in de zelfde instellingen blijven werken als je dat normaal deed. Maar als je dit doet zou je zien dat je foto’s veel meer kleur en levendigheid krijgen. Ik laat hem er ondertussen bijna altijd opzitten.

sunset-gold

Ik ben in ieder geval nog altijd heel blij met mijn camera al moet ik nog heel wat oefenen voor dat de foto’s echt goed gaan worden, ik geloof wel dat ik dat met deze camera snel zou gaan leren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.