het: ik hou van mijn werk, plan

Graag deel ik met jullie mijn plan om in de toekomst gelukkig te zijn met de manier waarop ik geld verdien. Want werken voor een baas is niet echt iets waar ik gelukkig van word, maar thuis zitten en niks doen voor mijn geld ook niet. Ik ben iemand die graag buiten is maar ook graag binnen is. Ik ben graag bezig met mens en dier, maar hoe kan ik hier mijn werk van maken?

 Hoe het begon

Ik heb hier heel lang mee rond gelopen want ik merkte dat ik niet gelukkig door dingen te doen zoals ze van je verwacht worden. Ik ben zoals van mijn verwacht werd na mijn middelbare school meteen mijn MBO gaan doen, maar ik merkte dat ik niet kon doen wat ik echt graag wilde en dus ben ik daar mee gestopt.

Hierdoor moest ik werk gaan zoeken waar geen diploma voor nodig is en dan kom je al snel uit bij de horeca en de logistiek. Dit werd het ook niet want ik was de hele dag binnen en voelde me gewoon verstoffen. Plus het was niet echt werk waar ik voldoening uit kon halen.

Ik wilde altijd al graag werk doen met paarden, maar ik wilde ook graag mensen helpen en ik wilde niet alleen me bezig houden met paarden maar eigenlijk met alle dieren. Maar ik wist ook wel ik moest ergens beginnen.

 Het besluit

dus besloot ik te beginnen met een jaar opleiding voor paardenmasseur. Juist omdat dit niet heel bekent is maar wel een heel mooi beroep is. Als je ziet hoe hard die paarden voor ons werken, mogen ze daar best wel eens wat voor terug krijgen. Plus als ze een blessure hebben worden ze al snel aan de kant gezet en vervangen terwijl een blessure nog goed en makkelijk te genezen is. 

Ik ben nog steeds heel blij dat ik deze opleiding heb gedaan alleen ik heb me erg vergist in hoe moeilijk het is om het goed te leren als je geen eigen paard hebt om op te oefenen. En ik ben wel van mening dat als je ergens geld voor wil vragen je het wel echt goed moet kunnen dus ik ben nog even aan het oefenen voordat ik het door ga zetten om voor mezelf te beginnen.

 Nog niet tevreden

Maar dan nog ben ik met dit echt alleen met paarden bezig en mijn vriend en ik hebben altijd bedacht dat we iets samen willen doen waar we allebei voldoening uit kunnen halen. Waardoor ik uitkwam op alternatieve geneeswijze voor mens en dier. Nu laat het geld het even niet toe om dit te doen maar als het eenmaal wel kan dan willen wij dit meteen gaan doen. Want wij zijn allebei wel ‘alternatief’ of zoals sommige het zullen noemen ‘zweverig’ en wij geloven allebei dat er meer is dan alleen dure therapie en dure dokters. Wij geloven dat sommige dingen ook anders opgelost of genezen kunnen worden. Dit wil niet zeggen dat dokters overbodig zijn want dat is absoluut niet waar maar soms kan een klein beetje ondersteuning beter zijn voor het lichaam dan gelijk heftige medicijnen met nare bij effecten. 

En wij geloven ook niet dat therapeuten en psychologen overbodig zijn. In tegendeel wij zouden juist graag samen met hun willen werken. Want soms komt er met wat extra ondersteuning van bijvoorbeeld een bachbloesem meer los. Het kunnen zomaar die kleine dingetjes zijn die het verschil kunnen maken. En die kleine dingetjes hoeven niet duur te zijn. 

En ook bij dieren kan het allemaal een groot verschil maken. Stel je hebt een hond die de honden training heel leuk vind alleen bij examens of wedstrijden ineens zenuwachtig word is het dan niet fijn dat jij je hond wat extra ondersteuning kan bieden zodat hij toch kan doen wat die leuk vind?  En dit is maar 1 voorbeeld van de vele mogelijkheden. 

Om hier meer duidelijkheid over te krijgen bestelde ik een boek over Alternatieve geneeswijzen . Dit boek vertelt niet alleen over de geneeswijzen maar ook over bijvoorbeeld de werking van het lichaam, en wat de wetenschap zegt over de geneeswijzen. Erg interessant en ook duidelijk vertelt. Zeker een aanrader om eens te lezen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.