6creatieve sinterklaasspel cadeautips zelf gemaakt

Vorige week schreef ik een stukje over hoe je geld kan overhouden door goedkoop of zelfs gratis leuke cadeautjes kan hebben. Maar soms is dat niet genoeg, soms red je het echt niet met het geld of wil je gewoon iets persoonlijks of creatiefs. Geen probleem voor alles is een oplossing. Kijk eens wat je in huis hebt aan spulletjes om creatief te zijn misschien verzin je zelf al iets. en anders heb ik wel een paar tips voor je. zwarte-piet -Happy box. Ik noem het een happy box omdat het idee is met een doos of iets maar kan ook in een potje. Pak gewoon een doos of pot of wat jij denkt dat leuk is zolang het maar dicht kan, pen en papier, al kan je het ook op de computer maken en dan uit printen. Het enige wat je hoeft te doen is maak de doos of pot een beetje gezellig, zet er in ieder geval op wat het is. En maak een paar notities met positieve dingen. Dit kan van alles zijn zolang het mensen maar een goed gevoel geeft. stop al deze notities in de doos/pot en doe hem dicht. Ik zelf vind het altijd handig om even een uitleg er op de plakken of er er op te schrijven. Het is namelijk bedoeld voor als iemand zich niet happy voelt dat hij/zij een notitie pakt en dit moet dan een goed gevoel geven. Ik denk niet dat het echt werkt maar het idee is wel heel erg lief. Het hoeft dus ook niet perfect te zijn want het is echt een cadeautje dat gaat om het idee. Hier onder even een voorbeeldje maar er zijn heel veel verschillende manieren om het te doen.
happybox
-Fotobord. Zoek van iedereen die mee doet met het spel een foto print deze uit en plak het op een plank of iets wat je hebt liggen waar het op kan. Wat voor foto’s je kiest is helemaal aan jou. En als je geen printer hebt zijn er misschien ook nog wel oude foto’s te vinden van vroeger. Je weet wel van die oude waarmee je met het rolletje naar de winkel moest zodat die ze kon afdrukken voor je. En zo houd de gene die hem wint een heel leuk aan denken aan de avond over. -Heb je nog legen glazen flessen over? bijvoorbeeld een fles van de wijn. en heb je nog ergens verf? Maak hier dan een leuke vaas van of een kaarsen kandelaar voor de lange kaarsen. Het enige wat je hoeft te doen is de fles te verven en je bent al klaar. Zelf had ik ook nog behang over en dit vond ik leuk om in een leuke figuurtjes uit te knippen en er op te plakken. Of fleur hem op met touw dat je gewoon simpel er om heen wikkelt. Ook kan je buiten een blad zoeken en voor dat je gaat verven leg je deze op de fles en als je klaar bent haal je hem er af waardoor je afdruk er op blijft zitten. Zo zijn er allemaal verschillende dingen die je kan doen om hem leuk te maken. Het is heel simpel te maken en hoe iemand hem gebruikt is hun keuze maar het staat heel erg gezellig in huis. Ook voor in een klein studenten kamertje is het heel leuk om toch bloemetjes neer te kunnen zetten zonder dat het meteen vol word. -snoeppotje. Heb je lege potjes staan? Gooi ze niet meteen in de glasbank. Heb je niet ergens een klein beeldje? Of een speelgoed poppetje bijvoorbeeld van lego? Plak deze op de deksel en je hebt een heel leuk potje. Ben je bang dat mensen niet begrijpen waar het voor is? Vul hem dan alvast met pepernoten of snoepjes. -Ga kerstkaarten maken. Na sinterklaas is het tijd om kerstkaarten te versturen dus waarom maak je die niet vast voor ze? Dan hebben ze in ieder geval unieke kaarten. Dit kan met foto’s, je kan het tekenen of schilderen of je kan knippen en plakken. je moet er wat handiger voor zijn dan de bovenstaande tips maar als je het kan raad ik het je zeker aan. -Wees creatief met vogelvoer. Oke ik snap dat we niet allemaal vogel voer in huis hebben liggen. Maar dit kan ook gewoon met gedroogd brood. Ik ken veel mensen die de kontjes van het brood weg gooien terwijl je dit ook kan laten drogen en aan de vogeltjes kan geven. Ook in de winter moeten ze kunnen eten toch.spaarvarken-2
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.