gaan schrijven met een ‘writer’s block’

Ik ben gaan bloggen omdat ik al heel lang vast zat in een “writer’s block”. Ik kon altijd erg genieten van schrijven en had ook bijna elke dag de pen in mijn hand. Maar ineens kreeg ik niks meer op papier. Dit frustreerde mij zo erg dat ik vond dat er iets moest veranderen. what-to-write Schrijven was voor mij altijd een goede manier om mijn hoofd even leeg te maken. Even mijn persoonlijke rust momentje en een hele goede manier om dingen te verwerken. Maar een paar jaar geleden lukte het me ineens niet meer. Ik zetten een paar woorden op papier om vervolgens dat papiertje weg te gooien, ik zat echt vast en gaf het dus maar even op. Maar nu een paar jaar verder ben ik er nog niet vanaf. papier-fail

Waar begin je dan?

Dit wist ik ook niet, wel besloot ik dat het tijd was om er vanaf te komen. Ik dacht vraag het aan Google er komt vast iets uit. Nou ga ik niet zeggen dat het allemaal slechte tips waren maar het hielp niet. Plus het waren zoveel tips dat ik na een tijdje door de bomen het bos niet meer zag. Was ik het dan gewoon verleerd? Het kan maar dit wilde ik niet geloven. Ik besloot dat er een tip tussen zat die uiteindelijk wel verandering zou brengen: maak notities met ideeën. Ik zag deze tip zo vaak terug komen dat het wel een goede tip zou moeten zijn, toch? Ik doe dit nog steeds omdat ideeën altijd komen op momenten dat je er niet mee bezig bent. Het lastigste is alleen dat het bij mij altijd komt als ik in bed lig en gewoon wil slapen en er dus niet uit wil om mijn idee op te schrijven. Al lukte het nog steeds niet, ik kon/wou het niet lost laten. Ik besefte meteen waarom iedereen altijd zegt dat ik eigenwijs ben. Maar ik geloof dat dit best een goede eigenschap kan zijn.

Beginnen met bloggen, een goede oplossing?

Al een lange tijd leek het me heel leuk om te gaan bloggen. Maar ja als je niks op papier kan krijgen hoe ga je dat dan doen? Dit wist ik nog niet maar na heel lang twijfelen en uitstellen besloot ik dat het tijd was om het gewoon te proberen. Want wie niet waagt wie niet wint, toch? Het eerst wat ik mezelf vroeg: Hoe begin je hier dan mee? Dit was gelukkig heel simpel. Ik maakte gewoon een WordPress account aan en dan begint het leuke werk, je site in elkaar zetten. Ik had verwacht dat dit heel ingewikkeld zou zijn, maar gelukkig heeft WordPress dit allemaal heel simpel gehouden en is het gewoon een kwestie van kijken wat je zelf mooi vind. Je hoeft maar een klein beetje creatief te zijn. Plus doe je het de eerste keer niet goed? kan je het allemaal heel makkelijk en zo vaak als je wilt veranderen. Dit heb ik ook heel vaak gedaan, ik vond het zo leuk om de mogelijkheden te bekijken dat ik weken bezig ben geweest met aanpassen en veranderen. Niet omdat ik het allemaal niet mooi vond, maar omdat ik merkte dat hierdoor mijn creativiteit weer een beetje terug kwam. Nou ga ik niet zeggen dat ik nu helemaal tevreden ben maar ik ben van mening dat het na verloop van tijd echt een mooie site kan worden. Plus ik probeer mezelf juist aan te leren dat dingen niet meteen perfect kunnen zijn, dus geef het tijd, het word beter. laptop

Dan heb je een site, en dan?

Ja dan is het toch echt tijd voor het gene wat me eigenlijk niet meer zo goed afging: schrijven. Ik merkte dat ik nog steeds vast zat, dus besloot ik eerst even naar buiten te gaan. Ik pakte mijn camera en ging het bos in. Even mijn hoofd op nul zetten zodat er niet teveel te gelijk uit wil. En ineens viel het kwartje, het was zo simpel en zo dichtbij allemaal. Schrijf gewoon over de dingen om je heen die je bezig houden. Zo ontstond dus ook mijn eerste blog: herfst Het was zo simpel want steeds als ik mensen tegen kwam viel het me op: nu het koud begint te worden is de vriendelijkheid ineens een stuk minder is. Natuurlijk heb je altijd nog de uitzonderingen die het leuk vinden dat ik foto’s aan het maken was en even willen kijken en een praatje maken, maar het waren er een stuk minder dan voorheen in de zomer.

foutjes

Ik ben niet tevreden met mijn eerste paar blogs maar het heeft wel mijn ogen geopend dat ik gewoon moet gaan schrijven over de dingen die in me opkomen. En dit laten zien aan de mensen om me heen in plaats van me ervoor te schamen. Als je het niet laat zien kunnen ze je ook nooit tips geven. Tips heb je nou eenmaal nodig om vooruit te komen en dingen te verbeteren. Al moet ik toegeven ik kreeg zoveel tips dat ik heb besloten om het nu te laten voor wat het is. Ik schrijf alle tips op om hier later nog iets mee te doen. Misschien een blog daarover schrijven of misschien over een tijdje mijn oude blogs opnieuw schrijven alleen dan beter. En door ze te laten staan heb ik zelf altijd een reminder van hoe het begon zodat ik kan kijken of er vooruit gang in zit of totaal niet. Ik ben dit begonnen om mezelf te ontwikkelen in het schrijven dus lijkt het mij niet zo’n gek idee om mijn fouten juist te bewaren om er van te leren. En wie weet kan iemand anders ook van mijn fouten leren. Wie weet zit er wel een blogger te lezen of een toekomstige blogger die het ziet en dus weet zo moet ik het echt niet doen! pen-papier Ik haal er in ieder geval heel veel plezier uit dat ik weer aan het schrijven ben. Misschien lukt het nog niet zo goed en ben ik nog wel eens aan het stoeien met wat ik moet gaan schrijven. Wel merk ik dat het voor mij gevoel steeds weer iets makkelijker gaat en ik steeds een beetje blijer ben met de dingen die ik schrijf. Natuurlijk hoop ik dat jullie dat ook zijn! En zijn nog altijd alle tips welkom zodat het voor iedereen zo leuk mogelijk word.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.